Camilerde Kur-an Eğitimi Başladı


hayatın anlamı kuranDiyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan din eğitimi konusunda gelen talebin arttığı tespitinde bulunarak, ‘Camilerde Kuran Öğretimi Projesi’ başlattı. Kuran kursu bulunmayan ya da bulunup da çeşitli nedenlerle ihtiyacı karşılamayan yerlerde, camilerde Kuran kursları düzenlenecek. 11 Ocak’ta başlayan projede çalışacak din görevlilerine ek ders ücreti ödenecek.

ARTAN TALEBE KARŞILIK

Türkiye’de sayıları sürekli tartışma konusu olan Kuran kursları, yeni bir formata kavuşuyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu‘nun talimatıyla camilerde Kuran öğretimi kursları başlatıldı. Bardakoğlu tarafından teşkilata gönderilen yazıda, Başkanlığın halkın yaygın din eğitim ihtiyacının önemli bir kısmını Kuran kursları ve yaz Kuran kursları aracılığıyla karşıladığı hatırlatılarak, ‘Çeşitli nedenlerle Kur’an kurslarına devam etme imkanı bulamayan vatandaşların zaman zaman din eğitimi taleplerini başkanlığımıza ve müftülüklerimize ilettikleri bilinmektedir. Bu çerçevede başkanlığımız, vatandaşların artan bu din eğitimi taleplerini yeterli ölçüde karşılamak amacıyla Kuran kursu bulunmayan veya bulunup da kapasite, öğretici sayısı, çalışma saatleri vb. nedenlerle ihtiyaca cevap veremeyen yerlerde, yaygın bir din eğitimi faaliyeti olarak ‘Camilerde Kur’an Öğretimi Projesi’ni başlatmıştır’ denildi.

EN AZ 15 ÖĞRENCİ

Camilerdeki Kuran kursları, kursiyerlerin talepleri doğrultusunda, hafta içi veya hafta sonu günün herhangi bir zaman diliminde, müftülüğün teklifi ve mülki amirin onayıyla açılacak. En az 15 öğrenci ile açılacak kurslarda Kur’an-ı Kerim okuma bilgi ve becerilerini geliştirmeye ağırlık verilecek. Kursiyerlerin gündelik hayatlarında özellikle ibadetlerini yerine getirirken ihtiyaç duyacakları temel dini bilgileri edinmeleri sağlanacak.

bismillah

50’ŞER SAATTEN ÜÇ KUR

50’Şer saatlik üç kur olarak hazırlanan programın her kurunda 34 saat Kur’an-ı Kerim ve 16 saat dini bilgiler dersi yapılacak. Haftada altı saatlik programın üç saati Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, bir saati ezber ve iki saati dini bilgiler dersi olacak. Görevli ve kursiyer sayısına göre, bir camide birden fazla kurs düzenlenebilecek. Dersler, Kur’an kurslarında okutulan ders kitapları, başkanlıkça hazırlanan ve tavsiye edilen İslam ilmihalleri gibi kaynaklardan yararlanılarak işlenecek.

Edeble gelen, lütufla gider.. | Ruhu nazarlı kıza bir şeyler bırak :)