Pratik Bilgiler


 

  1. Pilav pişerken pirince 3-4 damla limon damlatılırsa pilavınız beyaz olur.
  2. Patlıcan kızartırken kızgın yağın içine 3-4 damla sirke damlatılırsa patlıcanlar yağı çekmez.
  3. Yumurta haşlanırken kaynayan suyun içine bir çorba kaşığı sirke konulursa yumurtanın kabukları çatlamaz.
  4. Soğan doğrarken gözleriniz yanmaması için ağzınıza biraz su alabilirsiniz.
  5. Domatesleri dondurucuya bütün koyabilirsiniz buzu çözülürken kabukları kendiliğinden çıkıcaktır.
  6. Limonlarınız sert ise kaynayan suya atın böylece daha kolay sıkılıcaktır.
  7. Kestanelerin baş kısmını kesip en az yarım saat kaynamış suyun içinde bekletirseniz kestaneleriniz fırından çıkınca daha kolay soyulur.
  8. Tuzunuzun rubetini önlemek için içine biraz pirinç koyun.
  9. Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
  10. Meyveli kek yapacağınız zaman kuru meyvelerinizi önceden suda bekletin böylece meyveler kekin dibine çökmez.
  11. Kekinizi kek kalıbından kolay çıkartamıyorsanız kalıbı yağladıktan sonra biraz un serpin.
  12. Kalan pilavı çorba veya kadınbudu köfte yaparak değerlendirebilirsiniz.
  13. Pilavınızın daha çabuk demlenmesi için üzerine bayat ekmek koyup tencerenin kapağını kapatın.
  14. Bayatlamış ekmeğinizi fırında kurutarak galeta unu yapabilirsiniz.
  15. Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletebilirsiniz.
  16. Balık kızartırken kokmaması için diğer tarafta maydanoz kaynabilirsiniz.
  17. Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.
  18. Fırında patates yapçaksanız eğer patateslerinizi en az bir saat sütlü baharatlı karışımın içinde bekletebilirsiniz.
  19. Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve koyabilirsiniz daha lezzetli olur.
  20. Yemeğinizin tuzu fazla olunca içine bir kaç parça çiğ patetes koyun fazla tuzu çekicektir.
  21. Yemeğinizin içine 2-3 diş sarımsak doğrarsanız daha lezzetli olduğunu görüceksiniz.
  22. Türk kahvesi yaparken içine bir çay kaşığı sürülebilir çikolata koyun daha lezzetli olcağını görüceksiniz.
  23. Yeşilliklerinizi doğramadan önce sirkeli suda bekletebilirsiniz daha lezzetli olucaktır.
  24. Böreğinizin üzerine biraz yoğurt sürebilirsiniz böylece daha güzel kızarıcaktır.
  25. Sütün taşmasını önlemek için tencerenizin içine demir kaşık koyabilirsiniz.
  26. Yumurtanın beyazını ve sarısını ayıramıyorsanız yumurtanızı huni’nin içine kırabilirsiniz.
  27. Pastalarin üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanabilirsiniz.
  28. Patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletebilirsiniz, kuruladiktan sonra kızartırsanız daha az yağ çeker.
  29. Matlaşan çelik tencerelerinizi çamaşır suyu südükten sonra 65 derecede bulaşık makinasında yıkayabilirsiniz.
  30. Bulaşık makinanızın parlatıcı gözüne sirke koyabilirsiniz bardaklarınızın daha güzel parladığını görüceksiniz.
  31. Yoğurdun sulanmaması için tahta kaşık kullanabilirsiniz.
  32. Ekşimiş yoğurtlarınızı süzmeye koyabilirsiniz.
Reklamlar

One thought on “Pratik Bilgiler

Edeble gelen, lütufla gider.. | Ruhu nazarlı kıza bir şeyler bırak :)

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s